Dobrodošli v spletni trgovini s potapljaško opremo.

Dive master

Tečaj Divemaster daje usposobljenost za spremljanje drugih potapljačev med potapljanjem in tudi pomagati potapljaškemu inštruktorju med učenjem rekreativnih potapljaških tečajev. Tečaj Divemaster (voditelj potapljanja) predstavlja prvo stopnjo za profesionalce. Ob uspešnem zaključku tečaja skladno z normami EN 14153-3 kandidat pridobi potrdilo izkaznico, ki izkazuje usposobljenost in včlanitev v PSS kot “profesionalec”. Tečaj Divemaster predstavlja tako rekoč pomemben trenutek prehoda v karieri potapljača. Pred tem je ta bil odgovoren le zase in soodgovoren za partnerja. Po tečaju Divemaster pa ta prevzame odgovornost za varnost in zabavo vseh diplomiranih potapljačev, katere spremlja pri potopu. Divemaster je navsezadnje lahko določen za pomoč inštruktorju potapljanja v času izvajanja rekreativnih tečajev. Tukaj “pomoč” nima pomena prenašanja jeklenk ali nameščanja obleke na inštruktorja, ampak njegovega nadomeščanja v nekaterih posebnih trenutkih pri superviziji razredov, kjer so učenci v vodi tudi prvič.Kot za vsako drugo profesionalno stopnjo velja, da je za ohranitev kvalifikacije Divemaster PSS potrebna vsakoletna potrditev podaljšanja.

Zahteve za pristop k tečaju Divemaster:

 • Izkaznica stopnje Deep Diver PSS oz. enakovredna stopnja,
 • Izkaznica First Aid in usposobljenosti za prvo pomoč in kardiopulmonarno reanimacijo v veljavnosti,·
 • Izkaznica stopnje Scuba Rescue Diver

Najmanj 60 zabeleženih potopov, naslednjih stopenj:

 • najmanj 50 po opravljenem tečaju Advance Open Water Diver-
 • najmanj 30 potopov mora biti opravljenih v različnih ambientalnih in pogojev – globina več kot 30 metrov (100 feet),horizontalna vidljivost najmanj 2 metra (6 feet), temperatura vode manj kot 10 stopinj (50F), v toku več kot 0,25 m/sec- 0,5 vozla,
 • potapljanje v različnih ambientih ( jezero, zmerno umirjeno morje, tropsko morje, skalnato, peščeno, koralno dno, v toku, nočno, z omejeno vidljivostjo, itd.)

Starost: 18 let dopolnjenih pred začetkom dejavnosti v vodi.

Minimalna formalna izobrazba: zaključena srednja poklicna šola (IV.stopnja)

Pred začetkom vodnih aktivnosti kandidat mora obvezno oddati zdravniško potrdilo, ki potrjuje zmožnost opravljanja potapljaških aktivnosti. V primeru, da je kandidat tudi zdravnik, ni sprejemljivo samopotrjevanje.

Izjava o prevzemanju odgovornosti, kjer/če zakon to dovoljuje.

Lastna potapljaška oprema.

Ostale zahteve tečaja:

 • Število ur teoretičnega pouka: 20 ur (skupaj z samostojnim učenjem)
 • Število ur praktične aktivnosti zunaj voda: najmanj 20 ur
 • Število ur praktične aktivnosti v vodi: najmanj 10 ur
 • Samostojno učenje (pred začetkom tečaja, mora kandidat samostojno obnovit znanje tako splošno potapljaško kot znanje o PSS.
 • Preizkus vaj prostega plavanja in preizkus sposobnosti z avtonomno potapljaško opremo (po standardih PSS)