Dobrodošli v spletni trgovini s potapljaško opremo.

OWD

Vstopnica za podvodni svet se prične s tem tečajem, ki predstavlja osnovo rekreacijskega potapljanja. Je ena izmed najpopularnejših oblik podvodnih aktivnosti za vse, ki se odločajo za ta čudoviti šport.
Z njim dobite osnove za amaterski oziroma rekreacijski potop in predstavlja prvo stopničko na poti do potapljača.

Kako tečaj poteka?

Predavanja (teorija) poteka 3 do 4 dni v popoldanski oz. večernih urah, nato pa še sledi praktični del (vaje na bazenu 2 do 3×). Nato sledijo vikend izpitni potopi na morju.
Na tečaju se tečajniki seznanijo s teorijo potapljanja. (Arhimedov zakon-plovnost, pritisk in učinek pritiska na telo, potapljaška oprema, dihanje pod vodo, komuniciranje pod vodo, planiranje potopov, dušikova omama, dekompresijska bolezen, potapljamo se varno...). Vsa predavanja so popestrena z ogledi filmov v slovenskem jeziku in diapozitivov. Tako se lažje pripravimo na praktičen del tečaja oz. izpita, ki poteka na morju. Za pridobitev licence OWD je potrebno uspešno opraviti tudi teoretični preizkus znanja. Po uspešno opravljen tečaju se lahko samostojno (v paru) potapljamo do globine 18m.

Zahteve tečaja:

  • Minimalna starost za tečaj Junior Open Water diver je 12 let
  • Minimalna starost za tečaj Open Water diver je 15 let
  • Predvidene učne teoretične ure: 12 ur
  • Predvidene praktične ure v vodi: najmanj 10 ur oz. minimalno 4 potopi v odprti vodi

Najpogostejša vprašanja:

KAKO DOLGO POTEKA TEČAJ?

Če s tečajem pričnemo v Sloveniji ga lahko opravimo v 7 dneh, vendar tečaj poteka vsak dan in je zelo intenziven. Najprijetnejši in sproščajoč je tečaj, katerega opravimo v 14 dneh.Tečaj se lahko opravi tudi v kompletu na morju, vendar tedaj potrebujemo minimalno 5 dni.

KAJ POTREBUJEM NA TEČAJU?

Dobro voljo, dobro fizično pripravljenost ter brisačo in kopalke.

KOLIKŠNA JE STAROSTNA MEJA ZA PRISTOP NA TEČAJ?

Na tečaj lahko pristopijo vsi, ki so dopolnili 12 let (Junior Open Water Diver)

KAJ VSE JE ZAJETO V CENO TEČAJA?

Tečaj vključuje predavanja, uporaba celotne opreme in centra, mednarodno potapljaško PSS izkaznico s katero se lahko potapljate po vsem svetu, diplomo, knjigo , knjižico za beleženje potopov, našitek, tablice, nalepko, potapljaško boršo - vrečo, pisalo, blok za pisanje.