Dobrodošli v spletni trgovini s potapljaško opremo.

Rescue Diver

Je reševalni tečaj, kjer se naučite še bolj varnega potapljanja, samoreševanja, pomoči sopotapljaču in reševanja izpod vode in na površini. Tečaj specializacije dajanja pomoči in reševanja je namenjen naprednim potapljačem, ki želijo povečati svojo varnost in varnost svojih sopotapljačev pri aktivnostih potapljanja.Izkaznica Scuba Rescue Diver je pogoj za izkušenega potapljača in za pristop na profesionalne tečaje PSS. Zaradi tega tečaj velja za doseganje nivoja profesionalcev PSS, čeprav je to v resnici specializacija za vse neprofesionalne potapljače.Kljub temu, da je potrebno postaviti v ospredje praktični vidik, so teoretična znanja temeljna za dobro kvaliteto v didaktičnem

Priporočamo ga tistim, ki želijo nadgraditi svoje znanje, napredovati, ter začeti z vodenjem ostalih potapljačev pod vodo. Na tem tečaju se boste naučili veščin pomoči sopotapljaču (osnove podvodnega iskanja, tehnike vlečenja utrujenega potapljača, obvladovanje paničnega potapljača, pomoč iz obale ali čolna). Naučili se boste nuditi umetno dihanje na površini, nudenja prve pomoči ponesrečenemu potapljaču na kopnem, samoreševanje in stres, organizacija reševanja, problemi pod vodo, postopki v primeru pogrešanega potapljača, scenarij potapljaške nesreče, umetno dihanje v vodi, dvig nezavestnega potapljača,… Tečaj je zabaven in istočasno poučen.

Glavni namen tečaja:

Na koncu tečaja mora biti tečajnik sposoben priskočiti na pomoč potapljačem, ki so v težavah, znotraj določenih omejitev za rekreativno potapljanje do 30metrov (100 feet) globine in podobnih okoljskih pogojih, kot jih je spoznal pri strokovnemusposabljanju.

Zahteve tečaja:

  • Izkaznica AOWD + znanje, ki je primerno za nivo PSS Advanced Open Water Diver
  • Izkaznica First Aid in tečaj dajanja prve pomoči in kardiopulmunarnega oživljanja ali ekvivalentno· Predvidene učne teoretične ure: 10 ur (vključuje samostojen študij)
  • Predvidene praktične ure v vodi: najmanj 5 ur
  • tečajnik mora imeti lastno potapljaško opremo.